Zorgjobs in beeld - Er is nog leven na Makro

27 Juli 2023 Actua nieuws

Dagelijks staan ze voor je klaar. Ook op de meest onmogelijke uren en dagen. Tijdens de corona-uitbraak zelfs met gevaar voor eigen leven. Toch houden de ‘AZ-ers’ onwaarschijnlijk veel van hun job.

Katty De Vos

 medewerker Bistro & Shop

Maar liefst 20 jaar werkte ze bij de winkelketen Makro als verantwoordelijke van de personeelskantine. Na het faillissement ging Katty De Vos op zoek naar een gelijkaardige job, op fietsafstand van thuis. Op 1 februari van dit jaar kon ze in het AZ Sint-Maria aan de slag als medewerker van de Bistro & Shop.

Vol vertrouwen de toekomst tegemoet

Het was niet gemakkelijk om mijn oud-collega’s op korte tijd allemaal te zien vertrekken, na jarenlang te hebben samengewerkt. We hadden een innige band opgebouwd. Gelukkig hebben de nieuwe medewerkers in het ziekenhuis mij een warme ontvangst gegeven. Ik voelde mij snel thuis in mijn nieuwe omgeving. In het AZ Sint-Maria zorg ik ervoor dat alles in orde is in de Bistro & Shop. Ook ga ik dagelijks met de Mobiele Shop langs op bepaalde afdelingen, zodat patiënten niet helemaal naar beneden hoeven te gaan om iets te kopen. Een gevarieerde job dus, die niet zo gauw gaat vervelen!

Levendige omgeving

De levendige omgeving van dit ziekenhuis bevalt mij bijzonder. Ik kom met veel verschillende mensen van elke leeftijd en achtergrond in contact. Zeer verrijkend is dat! Veel mensen hebben soms nood aan een praatje en het is fijn een luisterend oor voor hen te zijn. Soms hoor je pijnlijke verhalen, van andere word je helemaal blij. Zoals onlangs, toen een jonge twintiger een kopje koffie kwam halen om te bekomen van de emoties nadat zijn vriendin, op weg naar het ziekenhuis, in de auto was bevallen.

Steeds meer oud-werknemers Makro vinden de weg 

Al 12 voormalige Makro-werknemers hebben intussen een nieuwe uitdaging gevonden bij het AZ Sint-Maria Halle.  “Op het eerste gezicht lijken het misschien twee werelden die ver uit elkaar liggen. Maar heel veel profielen kunnen we perfect inschakelen in het ziekenhuis”, verduidelijkt Isabel Alaert van de HR-dienst (Business Partner Werving & Retentie). “Met zo’n 350 bedden en 1.000 werknemers  kan je stellen dat ons ziekenhuis een klein dorp in de stad is. En uiteraard komt er bij de organisatie van zo’n dorp heel wat bij kijken. Naast de zorgfuncties hebben we dus heel wat technische, facilitaire, logistieke en administratieve functies, profielen die we ook terugvinden bij het voormalige Makro-personeel”, aldus Isabel Alaert.

Hun klantvriendelijkheid is een extra competentie 

Technici, boekhouders, schoonmakers of keukenpersoneel zijn beroepen die we ook terugvinden in de lijst met knelpuntberoepen. “We zijn dus echt blij met de interesse van de Makro-werknemers in het AZ Sint-Maria. Want naast hun beroep zijn ze ook doordrongen van de klantvriendelijkheid. Een bijkomende competentie die uiteraard ook in een ziekenhuis zeer goed van pas komt”, besluit HR-verantwoordelijke Isabel Alaert. 

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Naast de zorgfuncties hebben we ook heel wat vacatures voor technische, facilitaire, logistieke en administratieve functies