Welkom dr. Bart Forier

03 Oktober 2024 Actua nieuws

Vanaf 1 oktober 2024 verwelkomt de dienst Pneumologie van AZ Sint-Maria Halle dr. Bart Forier als nieuwe arts-specialist in de longziekten. Met zijn specialisatie in zowel interne geneeskunde als longziekten (opgebouwd tijdens zijn studies aan de KULeuven en zijn verdere specialisatie aan het Universitair Ziekenhuis van Leuven) brengt dr. Forier heel wat expertise mee naar het AZ Sint-Maria. 

Met zijn specialisatie in zowel interne geneeskunde als longziekten brengt dr. Bart Forier heel wat expertise mee naar het AZ Sint-Maria. 

Recent volgde dr. Forier een fellowship in thoracale oncologie aan het Universitair Ziekenhuis Gent, waarbij hij zich verder bekwaamde in de behandeling van longkankerpatiënten. Daarnaast breidde hij zijn vaardigheden in endoscopie uit, met een specifieke focus op de techniek van EBUS (endobronchiale echografie), een belangrijk diagnostisch onderzoek voor longziekten.

Bezoek onze website Pneumologie

Vanaf oktober zal dr. Forier deze techniek introduceren en uitvoeren in AZ Sint-Maria, en zal hij tevens bijdragen aan de verdere uitbouw van het zorgpad respiratoire oncologie. Zijn komst versterkt de dienst Pneumologie en biedt patiënten geavanceerde zorg op het gebied van longziekten en oncologie.

Wordt verwacht

Pneumologie krijgt binnenkort trouwens een volledige vernieuwde dienst in het ziekenhuis in blok D, eerste verdieping. Binnenkort meer hierover op onze website en sociale media.