Een gloednieuwe en gebruiksvriendelijke www.sintmaria.be

27 Juni 2023 Actua nieuws

Het AZ Sint-Maria lanceert een gloednieuwe en gebruiksvriendelijke website. Cliënten, artsen en bezoekers staan hierbij helemaal centraal. 

Wat vooraf ging

Voor de bouw van een nieuwe website zijn de dienst Communicatie & PR en bouwheer Inventis niet over een nacht ijs gegaan. Er werd een uitgebreide inventaris gemaakt van de items en diensten waarvoor www.sintmaria.be voornamelijk wordt geraadpleegd. Op basis van die informatie werd een nieuwe navigatiestructuur uitgerold. 

We gaan voor een begrijpbare en heldere website

Voorts werd rekening gehouden met het uitgebreid advies van het Vlaams Instituut Kwaliteit van Zorg. Deze vzw wil de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid in de Vlaamse gezondheidszorg transparant maken en verbeteren. Zij screenen daarom jaarlijks alle ziekenhuiswebsites op hun patiëntgerichtheid. Want het is belangrijk dat een ziekenhuis online toegankelijke informatie geeft, gebruiksvriendelijk is en transparant is over de kwaliteit van de zorg.

We hebben dus werk gemaakt van een zeer heldere en begrijpbare website waar iedere patiënt, bezoeker of arts snel en eenvoudig alle relevante informatie terugvindt. 

Wat is er nieuw? 

Installeer als app

Je kan de website op je smartphone of tablet installeren als app. En da’s handig. Want met één druk op de app-knop heb je meteen toegang tot onze website. Interesse? 

Download de website als app

Ontdek onze nieuwste vacatures

Met ruim 1.000 medewerkers kan je stellen dat het AZ Sint-Maria een klein dorp is in de stad. Het ziekenhuis telt dan ook meer dan tientallen verschillende beroepen. Je vindt ze allemaal terug op de vernieuwde job-website.

Bezoek onze jobwebsite

Meer medische en praktische info

Van een aantal diensten en specialismen ontwikkelden we een subwebsite. 

Mensen zijn immers vaak op zoek naar begrijpbare en betrouwbare medische info of naar praktische info over een bepaalde ingreep of revalidatie. Dan informeren we je graag. Zo werd er onder meer een subwebsite gebouwd voor Materniteit, Pediatrie, Fysische Geneeskunde, Palliatieve zorg, Cardiologie, Obesitaskliniek, …. 

Wordt verwacht: jouw kostenraming

Als je voor een behandeling of een opname langskomt, wil je misschien vooraf weten wat dit gaat kosten. Bovendien verschilt zo’n prijs naargelang jouw verzekeringsstatus. Daarom vermelden we binnenkort op onze website voor veelvoorkomende ingrepen en opnames een prijsraming. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je regelmatig betrouwe medische info op mensenmaat krijgen in jouw inbox? Word je graag uitgedaagd met allerlei gezondheidstips en -tricks? Wil je op de hoogte blijven van het medische of innovatieve nieuws in het AZ Sint-Maria Halle? Wil je tijdig geïnformeerd worden over de medische activiteiten die we organiseren of ondersteunen? Schrijf je dan hieronder in op onze maandelijkse nieuwsbrief boordevol AZ-Nieuws!