Internationale Vrouwendag: 83% van onze medewerkers is een vrouw!

08 Maart 2024 Actua nieuws

83% van de zowat 1.000 medewerkers in het AZ Sint-Maria is een vrouw! Een cijfer waar we best trots op zijn en een cijfer dat we ook graag delen op deze Internationale Vrouwendag. Hoe we onze samenleving nog inclusiever kunnen maken voor vrouwen, dat vertellen ons enkele straffe AZ-dames.

Flore Letouche, Hoofd Kwaliteitscel

Flore Letouche 

“Voor mij is internationale vrouwendag belangrijk omdat er wereldwijd nog veel te veel ongelijkheid tussen mannen en vrouwen bestaat. Gelukkig wordt de situatie in België steeds beter, maar zo’n campagnes blijven nodig om daar wereldwijd nog sterker op in te zetten.” 

Nancy Beeckmans, dienstverantwoordelijke Logistieke Diensten

Nancy Beeckmans 

“Het is een dag waarop we stilstaan bij de strijd voor gelijke rechten en kansen voor vrouwen over de hele wereld. Een strijd voor een betere balans tussen arbeid, privé en gezin is anno 2024 nog steeds broodnodig , want talloze onbetaalde gezinstaken rusten nog steeds grotendeels op de schouders van vrouwen."

Vera Van Holsbeek, apotheker

Vera Van Holsbeek 

“Internationale vrouwendag zou overbodig moeten zijn omdat er geen verschil zou mogen zijn tussen mannen en vrouwen.”

Julie Ghesquiere, manager Ambulante Zorgen

Julie Ghesquiere 

“Ik ontmoet hier dagelijks veel vrouwen die met veel goesting hun job uitoefenen. Het belang van deze sterke vrouwelijke rolmodellen is volgens mij enorm. Het is goed dat we op deze Internationale Vrouwendag stilstaan bij het feit dat dit nog niet zo lang geleden allemaal niet vanzelfsprekend was.”

Asteria Vlassenbroek en Ilse Tastenoe, Linnendienst

Asteria Vlassenbroek 

“In de maatschappij , thuis en op het werk kunnen we stereotypen doorbreken en blijven we streven naar gelijkheid. Het is ook een dag om de verwezenlijkingen van vrouwen te vieren.”

Ilse Tastenoe

“Het werk van vrouwen en mannen wordt nog steeds niet gelijk gewaardeerd. Dit heeft nefaste gevolgen voor de economische en financiële autonomie van vrouwen, hun welvaart en welzijn.”

Dr. Deborah Masfrancx, dienst Endocrinologie & Diabetologie

Dr. Deborah Masfrancx 

“Ik ben blij dat ik als arts kan werken met een verdeling van de huishoudelijke taken in mijn gezin. Internationale Vrouwendag is zinvol omdat er vandaag nog steeds wereldwijd een discriminatie bestaat tegenover vrouwen. Meisjes en vrouwen zijn nog te vaak slachtoffer van armoede en geweld en krijgen frequent minder kansen op vlak van arbeid, zorg, economie en politiek.” 

Nele Segers, applicatiebeheerder KWS-zorg

Nele Segers

“Omdat ik merk dat vrouwen zichzelf vaak op de laatste plaats zetten. Voornamelijk vrouwen in de zorg zijn hier zeer gevoelig aan. Dus mijn grootste advies: Zorg voor jezelf zoals je voor een ander zou zorgen en omring je met mensen die jou energie geven”