Zorgjobs in beeld - Hier voel ik me thuis

01 Augustus 2023 Actua nieuws

Dagelijks staan ze voor je klaar. Ook op de meest onmogelijke uren en dagen. Tijdens de corona-uitbraak zelfs met gevaar voor eigen leven. Toch houden de ‘AZ-ers’ onwaarschijnlijk veel van hun job.

An Testaert 

zorgmanager

Meer dan 20 jaar geleden startte An Testaert als ergotherapeut op onze revalidatie-afdeling Sp Psychogeriatrie. Vandaag vormt ze als zorgmanager de ‘brug’ tussen de directie en de vele afdelingen van het ziekenhuis.

Het kleinschalige van ons ziekenhuis is voor mij zeer belangrijk

Regionaal en huiselijk

Het kleinschalige van ons regionaal ziekenhuis is voor mij zeer belangrijk. De meeste patiënten en collega’s komen, net als ik, uit de streek en dat schept fijne, persoonlijke banden. We noemen elkaar dan ook meestal bij de voornaam. Patiënten tonen vaak heel spontaan hun dankbaarheid als ze na een lange revalidatie hun ontslag krijgen. Dat voelt bijzonder warm aan.

Enorm veel doorgroeimogelijkheden

Ook de doorgroeimogelijkheden bij het AZ Sint-Maria zijn zeer interessant. Van 2016 tot 2018 volgde ik een postgraduaat Beleid & Management in de ouderenzorg. Niet veel later kwam er een functie van paramedisch zorgcoördinator vrij. Een buitenkans die ik met beide handen greep. Intussen ben
ik doorgegroeid tot zorgmanager. Ik coach en begeleid nu de diensthoofden van de afdelingen. Ik check wat er goed of fout loopt en stuur bij waar nodig. Kortom, opnieuw een super boeiende job, boordevol afwisseling! Intussen volg ik ook een
masteropleiding Beleid & Management in de gezondheidszorg.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Naast de zorgfuncties hebben we ook heel wat vacatures voor technische, facilitaire, logistieke en administratieve functies.