YOUCA-studenten beleven droomjob-voor-een-dag in het AZ Sint-Maria

17 Oktober 2024 Actua nieuws

Het AZ Sint-Maria in Halle werd vandaag overspoeld door studenten n.a.v. de YOUCA Action Day, de vroegere Zuiddag. Op deze dag engageren studenten zich om samen met 15.000 andere jongeren één dag te gaan werken voor het goede doel. In het AZ Sint-Maria in Halle draaiden onder meer studenten mee van het SGI in Lennik, het Go Technisch Atheneum Halle, het GO! Atheneum uit Geraardsbergen en het COOVI Secundair Onderwijs uit Anderlecht. 

Onder meer in de apotheek van het ziekenhuis werd een beroep gedaan op helpende handen van de YOUCA-studenten. 

Loon gaat naar jongerenprojecten

Onder meer in de apotheek, het klinisch labo, de keuken, de linnendienst, tal van verpleegdiensten, radiologie en het operatiekwartier waren er vandaag studenten aan de slag. Het loon dat het AZ Sint-Maria voor hen betaalt, gaat  integraal naar verschillende jongerenprojecten wereldwijd. 

Meer informatie over YOUCA Action Day

#QuartierTransformé

Tijdens deze editie staat de YOUCA Action Day in het teken van het recht op een schone, gezonde en duurzame leefomgeving. Dit is een plek waar jongeren zorgeloos opgroeien, zichzelf ontwikkelen en hun stempel drukken op de samenleving. Toch komt dit ideaal vaak niet overeen met de werkelijkheid en wordt dit recht voortdurend geschonden. Onder het motto #quartiertransformé strijden jongeren wereldwijd voor een buurt die op hun maat gemaakt is. (bron Youca.be)