Welkom dokter Marthe Verhaert

02 September 2024 Actua nieuws

Sinds deze week versterkt dr. Marthe Verhaert onze dienst Oncologie. Zij is arts-specialist in de Medische Oncologie & Interne Geneeskunde.

Dr. Verhaert zal voorlopig een dag per week de dienst Oncologie ondersteunen terwijl ze haar doctoraat afwerkt aan de Vrije Universiteit Brussel.

Dr. Verhaert begon haar medische studie aan de Universiteit Hasselt, waar ze haar bachelor Geneeskunde behaalde. Daarna vervolgde ze haar opleiding aan de KU Leuven, waar ze zowel haar master in Geneeskunde als haar specialisatie in Interne Geneeskunde en Medische Oncologie voltooide.

Meer informatie over onze dienst Oncologie

Onderzoek naar een sterker immuunsysteem

Naast haar werk in het AZ Sint-Maria Halle, is dr. Verhaert volop bezig met het afronden van haar doctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel. Haar onderzoeksproject, de FORX-studie, onderzoekt of vezelrijke voeding het microbioom (de bacteriën in de darmen) van patiënten kan verbeteren. Het idee is dat een sterker microbioom mogelijk kan bijdragen aan betere resultaten bij de immuuntherapie (een behandeling die het immuunsysteem helpt om kanker te bestrijden). 

Deze baanbrekende studie laat zien hoe voeding en kankerbehandeling met elkaar verbonden kunnen zijn en hoe we nieuwe manieren kunnen vinden om de zorg voor onze patiënten te verbeteren.

Kennis en ervaringen rond immuuntherapie delen

Daarnaast neemt dr. Verhaert samen met prof. dr. Sandrine Aspeslagh het initiatief om tweemaandelijkse vergaderingen te organiseren over complexe bijwerkingen van immuuntherapie, genaamd BITOX. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om kennis en ervaringen te delen en om de zorg voor patiënten die immuuntherapie ondergaan verder te optimaliseren.

Het werk van Dr. Verhaert wordt ondersteund door een onderzoeksmandaat van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO).

We zijn ervan overtuigd dat Dr. Verhaert met haar kennis, ervaring en passie voor patiëntenzorg en onderzoek een waardevolle aanwinst zal zijn voor ons team en onze patiënten.