25 jaar Grote Weide - De verhuis was een verademing

10 Augustus 2023 Actua nieuws

25 jaar geleden verhuisde het AZ Sint-Maria naar de Ziekenhuislaan. We laten enkele medewerkers aan het woord die de verhuis van dichtbij meemaakten.

Jos Carton is diensthoofd Technische Dienst in het AZ Sint-Maria Halle

Hoe heb jij de overgang van het oude naar het nieuwe gebouw ervaren?

Jos Carton (diensthoofd Technische dienst): "Als een opluchting én een uitdaging! De gebouwen van het oude ziekenhuis waren te klein, de technische uitrusting te beperkt." 

Pascale Merckx is apotheek-assistent in het AZ Sint-Maria

Pascale Merckx - apotheek-assistent: "Ik ervaarde de verhuizing als een verademing! In het oude ziekenhuis lag de apotheek in een donkere kelderruimte. Na de verhuis kregen we een mooie stek met een veel meer praktische inrichting en drie keer meer plaats voor distributieopslag en bereidingen."

De verhuis was een uitdaging en een opluchting

Welk feit uit de voorbije 25 jaar zal je nooit vergeten?

Jos Carton: "Tijdens de COVID--pandemie werd in ijltempo de ene na de andere hoogdringende maatregel doorgevoerd. Ook bij de terreuraanslagen was dat het geval. In een periode van chaos moesten we telkens correcte en duurzame beslissingen voorstellen en uitvoeren."

Pascale Merckx: "De coronapandemie heeft inderdaad een grote impact gehad op onze werking (ook emotioneel) en leidde tot maatregelen die ik nooit heb meegemaakt: constant maskers dragen, afwezige collega’s opvangen, onzekerheid… Anderzijds zorgde dit ook voor een zeer intens groepsgevoel."

 

Wat wens je de collega’s voor de volgende 25 jaar?

Jos Carton: "Veel werkplezier, niet te veel zorgen en een blijvende goede verstandhouding. Samen kijken we ook uit naar de volgende grote uitdaging: het masterplan, waarbij alle afdelingen en technische installaties vernieuwd of gerenoveerd worden."

Pascale Merckx: "De zorgsector staat onder druk. Ik hoop dat er voldoende nieuwe (geschikte) kandidaten gevonden worden om zowel de verdere groei, als de vertrekkende collega’s op te vangen." 

Volgende keer

Veerle Van Lathem (stafmedewerker Schoonmaak) en Hilde Van hauthem (arts-specialist Pediatrie)

Beleef opnieuw de verhuis 25 jaar geleden

Op maandag 16 februari 1998 vond de verhuis plaats. Meer dan 500 mensen staken de handen uit de mouwen om de indrukwekkende verhuisoperatie tot een goed einde te brengen. Ook RINGtv was op de afspraak en maakte toen onderstaande reportage. 

Laatst aangepast door dienst Communicatie in samenwerking met An Verplancke, foto's Steven Richardson, 11 augustus 2023