Een gezonde start van het nieuwe schooljaar

31 Augustus 2023 Actua nieuws

Het is zover, de eerste schooldag is aangebroken! Een nieuw hoofdstuk vol ontdekkingen, vriendschappen en kennis staat voor de deur. Maar dat betekent ook dat het tijd is om je goed voor te bereiden. Of je nu leerling, ouder of leerkracht bent, een goede voorbereiding is de sleutel tot een succesvol begin van het nieuwe schooljaar. 

6 tips voor een vlotte start van het nieuwe schooljaar:

Zorg voor voldoende rust en ontspanning 

Een goede nachtrust is immers essentieel voor een productieve schooldag. Kruip dus op tijd je bed in!

Voed je lichaam en je geest 

Start de dag met een voedzaam ontbijt. Denk aan havermout, volkoren granen, noten, eieren, yoghurt, … Dit helpt je metabolisme op gang te brengen en je energieniveau stabiel te houden. 

Zorg ervoor dat je voldoende fruit eet. Fruit zit vol vitamines die je immuunsysteem helpen versterken en je concentratie verbeteren. 

Heb je tusse, de maaltijden door honger? Grijp naar een gezonde snack zoals fruit, noten, yoghurt, volkoren crackers, … Vermijd suikerrijke snacks en frisdranken, want die leiden tot energiedips. 

Hydrateer jezelf

Drink voldoende water gedurende de dag. Water zorgt ervoor dat je gehydrateerd blijft en ondersteunt je cognitieve functies. 

Bereid je schoolmateriaal voor

Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent: boeken, schrijfwaren, notitieblokken, … Een georganiseerde schooltas helpt je om alles binnen handbereik te hebben. 

Maak sociale connecties

Wees open en benaderbaar en stel jezelf voor aan nieuwe klasgenootjes. 

Houd een positieve instelling

Zenuwen voor een eerste schooldag zijn perfect normaal. Maar probeer toch een positieve instelling te behouden. Wees vriendelijk voor jezelf en hou in je achterhoofd dat iedereen in hetzelfde schuitje zit! 

We wensen iedereen een fantastisch schooljaar toe boordevol kansen en mooie momenten!