02 363 12 11

Verloop van de behandeling

Vooraf

De dag van de infiltratie dient u zich op het doorgegeven tijdstip aan te melden aan het onthaal van het dagziekenhuis  in het bezit van uw verwijsbrief en eventuele foto’s  (MRI of CT).

Nadat u zich heeft laten inschrijven bij de opnamedienst van het dagziekenhuis, zal u begeleid worden naar een voorbereidingsruimte, waar u zich kan omkleden en een operatiehemd aantrekt. Dit hemd sluit aan de achterzijde. Nadien zal u met een brancard naar de behandelingskamer worden gebracht voor de behandeling.

De behandeling

In de behandelingsruimte zijn de arts (anesthesist) en de verpleegkundige aanwezig.

Voor een infiltratie in de rug zit u rechtop in het bed of ligt u op de linkerzijde. 

De omgeving van de prikplaats wordt door de pijnverpleegkundige ontsmet met een koude, rode ontsmettingsstof.

Vervolgens legt de arts een steriele doek rond de prikplaats om steriel te kunnen werken. De huid wordt plaatselijk verdoofd. Vervolgens wordt de naald geplaatst tot in de epidurale ruimte.

Als de naald op de goede plaats zit, wordt een corticosteroïd ingespoten. Hierbij kunt u een uitstralende pijn in uw been voelen.

Verloop na de behandeling

Meestal voelt u na de behandeling een warmtegevoel of tintelingen in het been. Dit is niet verontrustend. 

Na de infiltratie in de rug moet u 20 minuten blijven liggen.

Na een infiltratie kan er napijn optreden. Dit komt omdat de behandeling plaatsvindt in geïrriteerd weefsel. Deze napijn kan een tijd aanhouden maar verdwijnt vrijwel altijd. U kunt hiervoor eventueel een pijnstiller innemen

Voorbereiding van de behandeling - Verwikkelingen

Datum laatste aanpassing: 12.08.2019 - Communicatiedienst i.s.m. team Pijnkliniek