02 363 12 11

Verloop van de behandeling

Vooraf

De dag van de infiltratie dient u zich op het doorgegeven tijdstip aan te melden aan het onthaal van het dagziekenhuis in het bezit van uw verwijsbrief en eventuele foto’s (MRI of CT).

Nadat u zich heeft laten inschrijven bij de opnamedienst van het dagziekenhuis, zal u begeleid worden naar een voorbereidingsruimte, waar u zich kan omkleden en een operatiehemd aantrekt. Dit hemd sluit aan de achterzijde. Nadien zal u met een brancard naar de behandelingskamer worden gebracht voor de behandeling.

De behandeling

In de behandelingsruimte zijn de arts (anesthesist-pijntherapeut) en de verpleegkundige aanwezig.

Verder ziet u onder meer een speciale behandeltafel, een televisiemonitor en een röntgenapparaat. U neemt plaats op de behandeltafel in buikligging. Onder uw buik kan de pijnverpleegkundige zo nodig een kussen plaatsen. Dit heeft de bedoeling om de uitholling van uw rug af te vlakken.

De juiste plaats van de behandeling wordt gezocht met behulp van röntgenstralen.

De omgeving van de prikplaats wordt door de pijnverpleegkundige ontsmet met een koude, rode ontsmettingsstof.

Vervolgens legt de arts een steriele doek rond de prikplaats om steriel te kunnen werken. De huid wordt plaatselijk verdoofd.

Vervolgens wordt de naald geplaatst tot naast de zenuw in de epidurale ruimte. De juiste plaats wordt gecontroleerd door het inspuiten van een contraststof. Als de naald op de goede plaats zit, wordt een verdovende stof en een corticosteroïd ingespoten. Hierbij kunt u een uitstralende pijn in uw been voelen.

Verloop na de behandeling

Meestal voelt u na de behandeling een warmtegevoel en/of krachtsverlies in het been. Dit is niet verontrustend en wordt veroorzaakt door de verdovende stof die na 2 tot 8 uur is uitgewerkt.

Hierom raden we aan na de infiltratie 20 minuten te blijven liggen. Nadien kan u voorzichtig opstaan en zich aankleden.

Voorbereiding van de behandeling - Verwikkelingen

Datum laatste aanpassing: 12.08.2019 - Communicatiedienst i.s.m. team Pijnkliniek