02 363 12 11

Behandeling van de facetgewrichten

facetgewrichtenDe facetgewrichten zijn scharniergewrichtjes die de verschillende wervels verbinden met elkaar aan de achterzijde van de wervelkolom in de rug en in de nek.

Door slijtage, overbelasting of na een ongeval kunnen deze facetgewrichten pijn veroorzaken. Deze pijn kan zich manifesteren zowel aan de linker als aan de rechter zijde in de rug of nek.

Bij een proefbehandeling worden tijdelijk de zenuwen die de facetgewrichten bezenuwen verdoofd, door een lokaal verdovende stof in te spuiten, zoals ook gebruikt wordt bij de tandarts. Als na de proefbehandeling de pijn afneemt, zijn de facetgewrichten hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de pijn. Na enkele uren is de lokaal verdovende stof uitgewerkt en zal de pijn meestal terugkomen. Hierna kan bij een gunstige proefbehandeling overgegaan worden tot een definitieve behandeling, waarbij deze zenuwen die de facetgewrichten bezenuwen worden opgewarmd met radiofrequente electrische (RF) stroom.

Voorbereiding van de behandeling

Verloop van de behandeling

Verwikkelingen

Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen of opmerkingen, dan kan u terecht bij uw behandelend arts of de verpleegkundigen. Wij hopen van harte dat deze informatie wegwijs heeft gemaakt in het verloop van uw behandeling en de eventuele nabehandeling.

Datum laatste aanpassing: 15.02.2017 - Communicatiedienst i.s.m. team Pijnkliniek